Geweld tegen politie in Borgerhout: verdachte blijft in de cel

De 31-jarige man die het voorbije weekend werd opgepakt na een nieuw incident van geweld tegen de politie in Borgerhout, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De man wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen aan een agent en van weerspannigheid.  

Zondagavond werden twee agenten aangevallen tijdens een politie-interventie in Borgerhout. De twee raakten lichtgewond: één was werkombekwaam voor 2 dagen, de andere voor 1 dag. De politie kon snel een 31-jarige man oppakken. 

Volgens de advocaat van de verdachte, Stijn Jans, had de broer van zijn cliënt de politie opgeroepen, omdat zijn cliënt zich agressief gedroeg. Hij was onder invloed van alcohol en drugs. Toen de politie erbij kwam, is hij weggevlucht en heeft hij in de vlucht een slag toegediend aan de politie. Daarop hebben ze hem ingerekend en hebben de omstaanders amok gemaakt.

Volgens Jans verschilt dit verhaal dus van andere incidenten over geweld tegen de politie afgelopen weken. "Mijn cliënt had niet de intentie om de agenten aan te vallen," zegt Jans. "Hij is proberen vluchten, wat uiteraard een foute beslissign was. Maar ik kan me inbeelden dat tijdens een vlucht, men zicht probeert los te rukken, en dat dan mogelijks een slag toebedeeld zou kunnen worden aan een agent. En dat verschilt toch wel met de intentie tot het verwonden van een agent. Want bij andere incidenten ging het telkens over politie-agenten die door omstaanders belaagd werden tijdens een interventie."

Mijn cliënt had niet de intentie om de agenten aan te vallen

Advocaat van de verdachte, Stijn Jans

De onderzoeksrechter heeft beslist dat de man aangehouden blijft, omdat hij het nodig vindt dat de verdachte werkt aan zijn alcohol- en drugsproblematiek. Tijdens de arrestatie van de verdachte werd een agent nog in de rug besprongen door iemand uit de menigte omstaanders. De politie is nog op zoek naar die persoon. 

Ook voor incident Turnhoutsebaan 2 verdachten aangehouden

Naast dit incident in Borgerhout voorbije zondag, was er ook op 1 september een geval van geweld tegen politieagenten op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Twee leden van het fietsteam van de politie wilden toen een vrouwelijke automobillist arresteren, maar ze werden belaagd door omstaanders. Eén agent was drie dagen arbeidsongeschikt.  

Er werden al twee mannen van 20 jaar aangehouden. Ze worden beschouwd als de aanstokers van het geweld, maar beiden ontkennen dat. De man die gisteren voor de raadkamer verscheen houdt staande dat hij alleen maar toekeek tijdens de rellen op de Turnhoutsebaan.  

Meest gelezen