Peeters: "Goedkope buitenlandse medicijnen worden herverpakt en hier duurder verkocht"

Goedkope geneesmiddelen uit het buitenland worden soms herverpakt en bij ons duurder verkocht. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bevestigt minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) aan VRT NWS. In sommige gevallen krijgen die goedkope geneesmiddelen ook een andere naam om ze duurder te kunnen verkopen.

"We stellen vast dat goedkope medicijnen uit het buitenland aan duurdere prijzen worden verkocht in België", zegt Peeters aan VRT NWS. "Soms worden ze in nieuwe verpakkingen gestopt, soms krijgen ze een andere naam." Onder die andere naam of in die nieuwe verpakking worden ze dan bij ons duurder aan de man gebracht.

"Ik wil dat medicijnen op een eerlijke wijze worden verkocht aan een eerlijke prijs", zegt Peeters voorts. De minister wil daarom dat zijn diensten inzage kunnen krijgen in de boekhouding van de farmabedrijven. "Nu worden we soms geconfronteerd met onduidelijke cijfers om die prijzen te motiveren, mijn diensten moeten kunnen nagaan of de motivering overeenkomt met de reële kosten."

Meest gelezen