Videospeler inladen...

Brits terreuralarm opgetrokken tot het hoogste niveau

De Britse premier Theresa May heeft bekendgemaakt dat het terreuralarm in haar land naar het hoogste niveau is opgetrokken, met name "kritiek". De terreurbeweging IS heeft de aanslag op de metro in Londen intussen opgeëist.  

Het hoogste niveau van het terreuralarm betekent dat er "imminent een aanslag wordt verwacht", zo citeerde de BBC veiligheidsdiensten. De laatste keer dat het terreuralarm kritiek was, was na de aanslag in Manchester. Na vier dagen werd het alarm toen weer verlaagd.

May zei ook dat het leger een deel van de taken van de gewapende politie zal overnemen. Zij riep de bevolking op normaal verder te leven, maar tegelijk "waakzaam te zijn en mee te werken met de politie", aldus de commerciële zender Sky.

Bij de aanslag in Londen vielen 29 gewonden. Het ging om een zelf gemaakte bom en de tol aan slachtoffers had veel groter kunnen zijn als het tuig volledig zou zijn ontploft. IS heeft de aanslag intussen opgeëist via zijn propagandakanaal.

Meest gelezen