Videospeler inladen...

Migranten in Noordkwartier verdwenen, maar waar zijn ze nu?

De acties bij het Noordstation in Brussel hebben de transitmigranten verdreven. 122 migranten zijn geplaatst in terugkeercentra. Tientallen anderen zijn spoorloos. Intussen krijgt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken de wind van voren. Opnieuw wees Premier Michel op zijn ongelukkige woordkeuze op sociale media.

Theo Francken (N-VA) had een bericht op Facebook afgesloten met de hashtag opkuisen. Het bericht in kwestie ging over de aanhouding van 14 mensen in het Maximiliaan park en 9 mensen in het Noordstation. Nadien liet de staatssecretaris via Twitter weten dat hij met "opkuisen" geen mensen bedoelde maar problemen. 

Francken verdedigt zich tegen de kritiek, die niet alleen van de premier komt maar ook van hulporganisaties en de oppositie. Hij vindt dat het voor hen alleen maar gaat over punten en komma's en niet over zijn beleid.

 

Videospeler inladen...

De hulporganisaties klagen dat ze de migranten niet langer kunnen helpen nu ze spoorloos zijn. In het Maximiliaanpark hield Dokters van de Wereld vandaag consultatie. Nauwelijks 10 mensen kwamen opdagen.

Waar zijn ze? Een deel heeft asiel aangevraagd, een deel zit in een gesloten centrum. De rest, dat weet ik niet.

Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie

Theo Francken wijst erop dat een 80-tal migranten is opgesloten in gesloten centra. De politie blijft ook acties houden. "Wie asiel aanvraagt, heeft recht op bed, bad en brood. Wie dat niet doet, is hier illegaal en wordt opgesloten en teruggestuurd. Ik ga niemand helpen om Groot-Brittannië te bereiken."

Videospeler inladen...

Ik vind Theo Francken een goede staatssecretaris maar hij moet zijn Twitter-account afsluiten.

Noël Slangen, ondernemer en columnist

Ondanks de kritiek van hulporganisaties en oppositie, is er voor het beleid van Theo Francken wel degelijk een breed draagvlak. Dat heeft ondernemer en columnist Noël Slangen gezegd in het programma "De afspraak". Hij voegde er wel aan toe dat Francken maar beter zijn Twitter-account afsluit. "Ik vind zijn Tweets vreselijk omdat ze haat en angst exploiteren."

Videospeler inladen...

Meest gelezen