Videospeler inladen...

Nieuw stadion Club Brugge stap dichterbij, maar nog niets definitief

De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de bouw van een nieuw voetbalstadion in Brugge. Club Brugge heeft al tien jaren plannen voor een nieuw stadion, maar door een procedureslag kwam daar tot nu toe niets van in huis.  Ook nu kunnen er nog stokken in de wielen komen door de rivaliteit tussen de bouwpromotoren Bart Verhaeghe en Paul Gheysens.

De Vlaamse regering heeft nu de ruimtelijke plannen op een nieuwe locatie goed. Naast het stadion, goed voor 40.000 zitjes, is er ook plaats voor recreatie en bedrijven. Tegen 2022 zou Club Brugge naar het nieuwe stadion kunnen verhuizen, als de Raad van State geen stokken in de wielen steekt.

Er kan ook verzet komen tegen de onteigeningen. En hier kan de rivaliteit tussen twee bouwpromotoren parten spelen. De sterke man van Club Brugge is Bart Verhaeghe. Die pleit voor het nieuwe stadion, maar is tegelijk tegenstander van het Eurostadion dat in Brussel moet komen. Dat Eurostadion is dan weer het project van Ghelamco-baas Paul Gheysens.

"Plannen rustig bekijken"

Gheysens heeft op de plaats waar het nieuwe stadion van Brugge moet komen vijf hectare grond en een hoeve, gekocht in een tijd toen er nog geen sprake was van een stadion op die plek. Gheysens zou de plannen voor stadion in Brugge dus stokken in de wielen kunnen steken door zich te verzetten tegen een onteigening.

"We hebben deze hoeve in 2011 gekocht met de bedoeling om er opslagplaatsen en een depot te bouwen voor Ghelamco in de regio Brugge", zegt Gheysens hierover. "Toen was er nog geen sprake van een stadion. Nu gaan we dat dossier zeer rustig en grondig bekijken, we hebben daar 60 dagen voor, en we zullen kijken of onze belangen niet worden geschaad", besluit Gheysens.

Meest gelezen