NMBS rekent erop maandag opnieuw treinen door spoortunnel te kunnen sturen

Spoorwegmaatschappij NMBS verwacht dat er vanaf maandag opnieuw treinen zullen kunnen rijden door de spoortunnel tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman. Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel houdt nog een slag om de arm.

De NMBS kondigt in een persbericht aan dat er vanaf maandag opnieuw treinen zullen rijden door de tunnel die vorige week donderdag onder water liep door een breuk in een waterleiding.

"Vanaf maandag herneemt het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman en kunnen de klanten van NMBS opnieuw gebruikmaken van het normale treinaanbod", zo luidt het. "Komend weekend blijft de treindienst echter aangepast."

Infrabel bevestigt dat het nog altijd de bedoeling is om de tunnel tegen maandagochtend treinklaar te hebben, maar herhaalt net als de voorbije dagen dat de timing krap is. "We doen er 24 uur per dag alles aan om klaar te geraken, maar onvoorziene omstandigheden blijven mogelijk", aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Meest gelezen