Peeters betreurt commentaar van De Wever over pensioenen werkloze 50-plussers

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) betreurt de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever over de pensioenen van werkloze 50-plussers. In "De ochtend" vanmorgen zei De Wever dat het dossier terug op de regeringstafel komt, hoewel onder meer Peeters gisteren had gecommuniceerd dat het van tafel is. "Ik betreur dat er de dag nadien commentaar wordt gegeven door mensen die de besluitvorming niet hebben meegemaakt", zegt Peeters in "De ochtend".

Peeters ontkent dat hij fout heeft gecommuniceerd over de pensioenen van de werkloze 50-plussers. Oppositiepartij SP.A liet weten dat wie langdurig werkloos is als 50-plusser, volgens het pensioenplan van de regering moet inleveren op zijn pensioen. Gisteren liet de regering weten dat die beslissing alvast van tafel is, maar dat ontkende De Wever vanmorgen in "De ochtend". Hij benadrukte wel dat er niets verandert voor wie nu 50-plus is, maar voor nieuwe instromers komt het voor N-VA terug op tafel.

Debat over de 50-plussers moet ruimer worden gevoerd

CD&V-vicepremier Kris Peeters

"Ik betreur dat er de dag nadien commentaar wordt gegeven door mensen die de besluitvorming niet hebben meegemaakt", zegt Peeters daarover in "De ochtend". "Het ontwerp voor koninklijk besluit dat er nu is zal worden goedgekeurd met behoud van de bestaande uitzonderingsregels zoals die nu bestaan", benadrukt de CD&V-vicepremier. "Daarnaast hebben we overeengekomen om het debat over de 50-plussers ruimer te voeren."

Volgens Peeters wil CD&V het pensioen voor 50-plussers linken aan activering. "We willen eerst advies van de sociale partners en de regio's", zegt Peeters daarover die voorts aangeeft dat de activeringsscijfers voor 50-plussers erg laag zijn. "Ik heb cijfers uit Vlaanderen die aantonen dat de kans voor een werkloze 50-plusser om aan werk te geraken 3,8 procent bedraagt."

Meest gelezen