Videospeler inladen...

Premier Michel fluit Francken terug na "#opkuisen"-bericht

Premier Charles Michel (MR) heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) teruggefloten na zijn "#opkuisen"-bericht. "Zo'n taalgebruik is niet gepast. Francken heeft zijn bericht dan ook aangepast."

Francken postte deze week een artikel op Facebook en Twitter met een verwijzing naar de aanhoudingen van migranten in het Maximilaanpark in Brussel. Hij eindigde het bericht met "#opkuisen". 

Op dat bericht - en vooral de hashtag - kwamen behoorlijk wat negatieve reacties. Van de oppositie, maar ook CD&V-voorzitter Wouter Beke en vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) vonden het taalgebruik ongepast.

Een dergelijk geluid is nu ook bij premier Charles Michel te horen. "Ik heb aan Francken de boodschap gegeven dat dergelijk woordgebruik niet gepast is in een tweet", zegt hij. "Hij heeft zijn boodschap daarom ook verbeterd en aangepast. Iedereen moet goed waken over hoe hij zich uitdrukt, ook in zaken als deze."

Francken zelf liet eerder al weten dat hij met de hashtag niet verwees naar de mensen in kwestie, maar wel naar de problemen. 

Meest gelezen