AFP or licensors

Zeker vier doden en grote ravage in Vietnam na doortocht tyfoon Doksuri

Tyfoon Doksuri is deze morgen met windsnelheden boven 130 kilometer per uur aan land gegaan aan de centrale oostkust van Vietnam. De storm, volgens weerdiensten de krachtigste in tien jaar tijd, heeft er een enorme ravage aangericht. Duizenden huizen zijn overstroomd of beschadigd en grote delen van het land zitten zonder stroom. Er vielen ook zeker vier dodelijke slachtoffers, melden lokale autoriteiten. 

Vooral de provincies Ha Tinh, Quang Tri en Thua Thien-Hue kregen het zwaar te verduren tijdens de doortocht van tyfoon Doksuri. Vier mensen kwamen er om het leven, 5.000 huizen zijn overstroomd en minstens 24.000 woningen zijn beschadigd door de hevige regen en wind. Op verschillende plaatsen is de stroom uitgevallen, doordat bomen en elektriciteitspalen zijn omgewaaid. Er zijn ook zeker veertig binnenlandse vluchten geschrapt.

De lokale autoriteiten hadden nochtans hun voorzorgen genomen. In de dichtbevolkte risicogebieden werden meer dan 116.000 mensen geëvacueerd en een kwart miljoen soldaten is naar de kuststreek gestuurd om te helpen. 

Rampenland Vietnam

Vietnam, een land van zo'n 92,7 miljoen inwoners, is wel wat natuurgeweld gewoon. Vorig jaar kwamen er in het Zuidoost-Aziatische land meer dan 200 mensen om het leven door tropische stormen en tyfoons. Ook dit jaar vielen er al 140 doden door het noodweer. Zo zijn er in augustus 26 mensen verdronken bij overstromingen in het noorden van het land.  

AFP or licensors
Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen