Nicolas Maeterlinck

Man hele dag gegijzeld door drie tigerkidnappers

Drie broers uit Antwerpen zouden gisteren een hele dag lang
een 27-jarige man gegijzeld hebben. Ze reden tientallen kilometers met hem in de auto en dwongen hem op 3 plaatsen geld af te halen.

De man werd donderdagochtend door drie mannen opgewacht aan zijn appartement in Brugge. Het slachtoffer kreeg serieuze klappen en moest instappen in de auto van verdachten. Het drietal hield het slachtoffer voortdurend onder bedwang. De daders reden met hem naar vestigingen van zijn bedrijf en bankautomaten om geld af te halen. Ze stopten in Eke, Ellezelles en Ronse, in Oost-Vlaanderen en Henegouwen.

Bij het bankkantoor in Ronse kon het slachtoffer vluchten en de hulpdiensten verwittigen. De politie kwam ter plaatse en kon drie verdachten oppakken: drie broers tussen 29 en 38 jaar oud, uit Antwerpen. 

Deze namiddag werd het drietal voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Die heeft hen aangehouden. Mogelijk kenden de broers het slachtoffer, maar het parket kan dat niet bevestigen. 

Meest gelezen