Tweede ontsnapte gevangene uit Antwerpse hof van beroep ook gevat

De tweede gevangene die in juli ontsnapte uit het Hof van Beroep van Antwerpen, is gisteren gevat in Amsterdam. Dat laat het parket van Antwerpen weten. De andere gevangene die toen onstnapte, kon de dag zelf nog opgepakt worden.

Op 20 juli ontsnapten twee gevangenen uit het Antwerpse hof van beroep. De twee zijn bekend voor zware diefstallen en moesten die dag bij het hof van beroep zijn. Er werd meteen een grote zoekactie op touw gezet met alle beschikbare middelen. Ook de politiehelikopter van de federale politie ondersteunde de zoekactie. In de loop van de namiddag werd één van de twee gevangenen gevat. De man zat gewoon bij zijn lief thuis, en zijn naam stond mee op de bel. 

Gisteren is nu ook de tweede gevangene gevat, in Amsterdam.  Dat laat het parket van Antwerpen weten. Ons land heeft om zijn uitlevering gevraagd. 

Onderbezetting veiligheidskorps

Volgens Wouter Bruyns van de Antwerpse politie was de ontsnapping toen te wijten aan de onderbezetting bij het veiligheidskorps, dat normaal gezien onder meer instaat voor de overbrenging van gevangenen. "De politie neemt heel wat van die taken over, waardoor wij tijd tekortkomen. Daardoor is dit kunnen gebeuren", besluitte de politiewoordvoerder. 

Meest gelezen