www.aurorebelot.com

Van Overtveldt aan Varoufakis: "Wij, grijze mensen, hebben je land gered"

Minister van financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) antwoordt in een tweet op de vroegere Griekse minister Yanis Varoufakis. Die verwijt in ons programma "De Vrije Markt" dat Van Overtveldt tijdens de Griekse crisis "opging in de grijsheid van de eurogroep, dat sterk op het politbureau van de vroegere Sovjet-Unie leek."

Varoufakis haalt in zijn nieuwe boek "Volwassenen onder elkaar" hard uit naar de eurogroep. Volgens hem zorgt het opleggen van besparingen en hervormingen er net voor dat de economie in Griekenland het slecht doet. Varoufakis verwijt de leden van de eurogroep, waaronder Van Overtveldt, dat ze niet meer zijn dan wat de grijze leden van het politbureau vroeger waren, "waar iedereen z'n kaart omhoog hield om kritiekloos akkoord te gaan."

Videospeler inladen...

In een tweet geeft Van Overtveldt een reactie op dat verwijt. "De grijze mensen van de eurogroep waren maar met één ding bezig: proberen je land van de ondergang te redden. En dat lijkt te werken."   

Sinds de Griekse crisis in 2009 begon is de Griekse economie met een kwart gekrompen. Na die zware val is er vandaag weer lichte groei, voor 2018 verwacht Griekenland een groei van 2%. De Griekse premier Tsipras zei deze week dat Griekenland in 2018 financieel ook weer op eigen benen wil kunnen staan.

Meest gelezen