Vlaamse regering stelt Michiel Trippas aan als Vlaamse diversiteitsambtenaar

Michiel Trippas is aangesteld als Vlaamse diversiteitsambtenaar. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). Trippas neemt de fakkel over van Alona Lyubayeva, die eerder dit jaar werd ontslagen. Trippas was de voorbije maanden al waarnemend diversiteitsambtenaar.

Eind maart besliste de Vlaamse regering Vlaams diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva te ontslaan. Dat gebeurde na een negatieve evaluatie. Volgens Lyubayeva zelf werd ze ontslagen omdat ze zich te kritisch had opgesteld tegenover minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA).

Na een selectieronde heeft de Vlaamse regering nu op voorstel van Homans Michiel Trippas aangeduid als opvolger voor Lyubayeva.

De 33-jarige Trippas was na het ontslag van Lyubayeva aangesteld als waarnemend diversiteitsambtenaar. Hij werkt al drie jaar voor de Dienst Diversiteitsbeleid van de Vlaamse overheid.

"Ik heb al enkele maanden samengewerkt met Michiel Trippas sinds zijn aanstelling als waarnemend diversiteitsambtenaar", zegt Homans. "Ik heb alleen maar positieve ervaringen en ben er dan ook van overtuigd dat onze samenwerking verder op een constructieve en vlotte manier zal verlopen."

Meest gelezen