Videospeler inladen...

Vliegtuigje maakt noodlanding in Park Spoor Oost

In Antwerpen heeft een vliegtuigje een noodlanding moeten maken in Park Spoor Oost, de grote open vlakte in Borgerhout. Er zijn geen gewonden. De politie benadrukt dat het gaat om een noodlanding en geen crash. De omgeving is afgezet en de politie vraagt om uit de buurt te blijven.  

Het vliegtuig is een replica uit de Eerste Wereldoorlog.  De piloot was opgestegen in Deurne. Na drie minuten begon de motor te sputteren. 

"De piloot zocht een open plek om te landen. De ring was geen optie wegens de drukke avondspits, de Singel in de buurt evenmin en dan heeft hij gekozen voor het Park Spoor Oost,  waar in de lente de Sinksenfoor staat",  zegt de woordvoerder van de politie Wouter Bruyns. "Daar heeft hij het vliegtuigje veilig aan de grond kunnen zetten."

"Het toestel is zo goed als volledig intact, de piloot zelf is wel geschrokken maar niet gewond geraakt, dus wat dat betreft is het een succesvolle noodlanding geworden", zegt Bruyns.

Techniekers hebben de motor van het vliegtuig intussen opnieuw in
gang gekregen. Toch mag het vliegtuig niet opstijgen vanaf Park Spoor Oost.
Daar is geen toestemming voor. Het vliegtuig zal over de weg gesleept worden naar de luchthaven van Deurne voor een grondige inspectie. 

Meest gelezen