Videospeler inladen...

Grote loods uitgebrand in Beersel

In het Vlaams-Brabantse Beersel is een grote loods uitgebrand. Omdat er gevreesd werd dat er asbest van het dak kon vrijkomen, werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd en werden twee straten in de buurt ontruimd. Honderd mensen werden tijdelijk in een school ondergebracht.  

De brand ontstond in een loods in de Rollebeekstraat, die gedeeld wordt door verschillende zelfstandige ondernemers, waarbij een schrijnwerker en een garagist. Over de juiste oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens de politie lagen er in de loods ook enkele gasflessen, waardoor er verschillende ontploffingen zijn geweest. Daarom liet de brandweer de loods gecontroleerd uitbranden.

De brand is intussen onder controle en kort voor 21 uur werd het rampenplan ingetrokken. "Iedereen mag terug naar huis, behalve de bewoners van het huis nummer 28", zegt burgemeester Hugo Vandaele. "Er is geen gevaar voor asbest. Het dak is geïmplodeerd in het gebouw en voor de omgeving is er dus geen asbestgevaar."

Meest gelezen