BELGA/CRABBE

Zin in een culturele trip? Hier kan u dit weekend heen

In Brussel, Antwerpen en Gent vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Open Monumentendagen Brussel

Vandaag en morgen focust Brussel op de natuur in de stad. U bent welkom in parken, privétuinen en squares, maar ook in tuinwijken, kasteeldomeinen en andere onvermoede plekken. In de Sint-Gorikshallen vindt u extra informatie.  Vergeet uw laarzen niet.

Feestende buren en vuurwerk in Antwerpen

Twee plekken in Antwerpen wedijveren om uw aandacht dit weekend. Vandaag om 11 uur bent u al welkom voor een gratis sessie aereobics tijdens het allereerste Zuiderburen, aan het Museum voor Schone Kunsten. Ze beloven er verder gratis concerten en lekker eten uit de buurt. 

Aan de andere kant van de stad, aan het Havenhuis van Zaha Hadid, krijg je vanavond  om 22u15 de finale te zien van het eerste vuurwerkfestival.  De "bloemekee" staat centraal. Het spektakel start waar een vuurwerk meestal eindigt, met de apotheose.  

Te voet het viaduct op in Gent

Vandaag in Gent vieren ze 15 jaar Odegand, met opnieuw veel concerten, bootjes op het water en vuurwerk. Er zouden nog een paar tickets beschikbaar zijn.

Zondag rijdt u dan voor een keer niet met de auto maar met de fiets het viaduct richting Zuid op. Tijdens autoloze zondag is de B401, de fly-over, afgesloten voor het autoverkeer. Bovenop het viaduct zullen er kunstwerken staan en worden er concerten georganiseerd. Vorige keer dat je te voet of per fiets het viaduct op kon was in 2013! 

Openingen! Feest! Boem Paukeslag!

Cultuurhuis De Warande in Turnhout spreidt het  jaarlijkse openingsfeest over 2 dagen, met voorstellingen op de twee pleinen aan de Warande. Dansen kan tot in de vroege uurtjes. Vanaf vandaag kan je daar ook naar de tentoonstelling Kempenatlas, waar de vele kanten van de Kempen (letterlijk) in kaart worden gebracht.

In Brugge zet het Concertgebouw Brugge zondag de deuren dan weer open voor het eerste Concertgebouw Circuit. Van woensdag tot zondag kunt u vanaf dan de kunstwerken van het Concertgebouw gaan ontdekken. Werken van Luc Tuymans, Dirk Braeckman, Peter Verhelst en anderen zijn worden zo toegankelijk voor het grote publiek. De bezoekersgids brengt je zelfs tot op het dak van het gebouw, met een mooi zicht over de stad. Helemaal gratis nu zondag, tijdens het openingsfeest. En wie wil kan samen met Henk Rijckaert vliegers vouwen. Kortom, u weet weer wat doen dit weekend.

Meest gelezen