“Uw tweet toont vooral hoe kleintjes u eigenlijk bent”: Crombez en Van Overtveldt in de clinch

De regering heeft vandaag beslist om een aantal achterpoortjes van de kaaimantaks te dichten. Daarbij neemt ze twee voorstellen over die SP.A-parlementslid Peter Vanvelthoven eerder indiende in het parlement. Maar minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) betwijfelt of de pluim op de hoed wel naar SP.A moet gaan.  

SP.A-parlementslid Peter Vanvelthoven diende een wetsvoorstel in waardoor dubbelstructuren niet meer zouden ontsnappen aan de kaaimantaks. Daarnaast diende hij ook een voorstel in waardoor de uitkeringen van trusts belast zouden worden door de taks. De regering heeft nu beslist om op basis van deze twee voorstellen aanpassingen door te voeren.

Vanvelthoven reageert alvast tevreden: “Dit toont aan dat we vanuit de oppositie concrete en constructieve voorstellen doen die door de regering worden overgenomen,” klinkt het.  

Polemiek op Twitter

SP.A ziet de beslissing als een erkenning na een strijd van anderhalf jaar. Maar minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft er zijn bedenkingen bij. Eerst en vooral acht hij het onwaarschijnlijk dat de verbeterde kaaimantaks de voorziene 510 miljoen per jaar zal opleveren. Op Twitter merkt hij ook op dat het aanpakken van belastingparadijzen nooit een prioriteit was voor SP.A: 

De tweet lokte meteen reactie uit van SP.A-voorzitter John Crombez. Hij reageert op zijn beurt met een sneer gericht aan het adres van Van Overtveldt: 

Meest gelezen