Kastanjebomen Charlottalei worden na veel protest gekapt

In Antwerpen zijn de eerste bomen geveld op de Charlottalei. 54 oude kastanjebomen moeten daar weg, omdat de straat opnieuw aangelegd wordt. De buurtbewoners hebben daar fel tegen geprotesteerd. Ze probeerden met een rechtzaak de kap tegen te houden, maar dat is dus niet gelukt. 

Gisteravond hielden buurtbewoners en sympathisanten een laatste stille wake bij de kastanjebomen. Ze droegen fakkels mee, en wensten de bomen symbolisch een laatste goede nacht. 

Volgens het districtsbestuur zijn de bomen niet meer gezond, maar de actievoerders betwijfelen dat. "Voor mij is dat absurd, dat 54 gezonde bomen zomaar omgezaagd worden, " zegt Hiske Van den Wouwer, die een kapsalon heeft op de Charlottalei. "Er is al zo weinig groen in Antwerpen. Ik begrijp het niet."

De kastanjebomen zullen later vervangen worden door lindebomen. 

Meest gelezen