Moeskroen neemt afscheid van burgemeester Gadenne

In Moeskroen wordt op dit moment afscheid genomen van burgemeester Alfred Gadenne.  De begrafenis van Gadenne werd bijgewoond door vele kopstukken uit de Franstalige politiek. De dienst is buiten de kerk ook te volgen op grote schermen en via een livestream.

In Moeskroen is om 10 uur vanochtend een klein kerkje volgelopen met mensen die afscheid willen nemen van burgemeester Gadenne.  De 71-jarige burgemeester werd maandagavond vermoord toen hij - zoals elke avond - de poort van een begraafplaats ging sluiten. 

Tijdens de begrafenis vanochtend,  neemt CDH-leider Benoit Lutgen om afscheid te nemen van zijn partijgenoot. Naast Lutgen zijn er nog vele andere politieke kopstukken aanwezig, zoals partijgenote Joelle Milquet, PS-leider Elio Di Rupo en minister-president Willy Borsus (MR).

Omdat er in het kerkje maar 600 zitplaatsen waren, werd de dienst ook getoond op drie grote schermen buiten de kerk en gestreamd via Facebook. Op de beelden is te zien dat er buiten de kerk ook veel volk is opgedaagd.

Meest gelezen