©Anneke Janssen - All Rights Reserved

Nederlanders halen 13 miljoen euro op voor Sint-Maarten

In Nederland heeft een grootschalige actie ten voordele van het door orkaan Irma geteisterde Sint-Maarten ruim 13,3 miljoen euro opgeleverd. 

Het ingezamelde bedrag van de actiedag "Nederland helpt Sint-Maarten", waarvoor ook heel wat bekende Nederlanders zich inzetten, werd gisteravond live op tv bekendgemaakt. Zowel de publieke als commerciële radio- en tv-zenders bij onze noorderburen besteedden vrijdag volop aandacht aan de gevolgen van orkaan Irma, die vooral Sint-Maarten zwaar trof. Op de Nederlandse eilanden Saba en Sint-Eustatius is ook schade, maar die is er aanzienlijk minder. Het ingezamelde geld gaat naar het Rode Kruis, dat het gebruikt om mensen op de getroffen eilanden van eerste levensbehoeften te voorzien. "Wat een fantastische dag en wat een geweldige opbrengst", reageerde Rode Kruis-directeur Gijs de Vries. "Nederland staat vandaag schouder aan schouder voor de slachtoffers van die allesverwoestende orkaan."

Meest gelezen