Videospeler inladen...

Onbegrip, verslagenheid en tranen bij het kappen van 54 bomen in Antwerpen

Ondanks hevig protest van buurtbewoners is vanochtend toch begonnen met het weghalen van de kastanjebomen op de Charlotta-lei in Antwerpen. 54 bomen moeten verdwijnen, omdat de straat heraangelegd wordt en omdat sommige exemplaren niet stabiel zijn. Dat zorgde, ook vanochtend nog, voor veel onbegrip en zelfs verdriet bij sommige mensen.

Gisteravond hielden buurtbewoners en sympathisanten een laatste stille wake bij de kastanjebomen. Ze droegen fakkels mee, en wensten de bomen symbolisch een laatste goede nacht. 

Volgens het districtsbestuur zijn de bomen niet meer gezond, maar de actievoerders betwijfelen dat. "Voor mij is dat absurd, dat 54 gezonde bomen zomaar omgezaagd worden, " zegt Hiske Van den Wouwer, die een kapsalon heeft op de Charlottalei. "Er is al zo weinig groen in Antwerpen. Ik begrijp het niet."

De kastanjebomen zullen later vervangen worden door lindebomen. 

Meest gelezen