BELGA/WAEM

Twee jaar cel geëist voor taxichauffeur die baby doodreed

Het parket heeft twee jaar cel geëist tegen een taxichauffeur die in 2015 in de Brusselse gemeente Etterbeek een dodelijk ongeval veroorzaakte met een baby. De ouders waren met het kind aan het wandelen, toen de chauffeur  per ongeluk de stoep opreed, en de wandelwagen aanreed. Het kind van 14 maanden was op slag dood. 

 

De taxichauffeur bood zijn verontschuldigingen aan op het proces. Volgens de gerechtsdeskundige reed de man op het moment van de feiten 58 km per uur. “Het spijt me”, zei de man. “Ik heb een kinderleven afgenomen en een familie vernield. Ik wist niet dat ik te snel reed en weet niet hoe het ongeval is kunnen gebeuren.”

Ook de moeder van de baby nam het woord op de zitting. “Ik twijfel er geen seconde aan dat hij dit niet opzettelijk heeft gedaan, maar als professioneel chauffeur moet hij weten dat hij niet te snel mag rijden. De dood van mijn zoon is het gevolg van zijn gedrag.”

De openbaar aanklager eiste 2 jaar cel, een rijverbod van 2 jaar en een geldboete van 250 euro. De advocaat van de beklaagde vroeg de rechtbank om een opschorting van straf onder strikte voorwaarden. De uitspraak is op 20 oktober. 

Meest gelezen