Eerste flitsmarathon tegen zwerfvuil

Verspreid over de vijf vlaamse provincies nemen vanaf maandag GAS-ambtenaren en politieagenten deel aan de handhavingsweek. Ze trekken een week lang de straat op om extra controles uit te voeren op sluikstorten.

Vanaf achttien september voeren ruim duizend politieagenten, GAS-ambtenaren, stads- en gemeenschapswachters, bos- en veldwachters controles uit op zwerfvuil en sluikstorten. De eerste vlaamse handhavingsweek is een initiatief van Mooimakers, het vlaamse samenwerkingsverband tussen Ovam, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse steden en Gemeenten. De initiatiefnemers willen de pakkans verhogen en het signaal geven dat je niet ongestraft afval kan dumpen. Ze trekken een week lang de straat op. Elke deelnemende gemeente heeft zijn eigen actieplan afgestemd op lokale hotspots en beschikbare inzet.  Er zullen ook extra technologische hulpmiddelen worden ingezet zoals camera's.

Je kan de handhavingsweek vergelijken met een flitsmarathon

Mooimakers

Meest gelezen