AFP or licensors

Franse politie bezorgd dat jihadisten treinen willen doen ontsporen

"Wegens recente aansporingen via jihadistische propaganda om treinen te laten ontsporen, moet bijzondere aandacht worden besteed aan alle informatie over het binnendringen of pogingen tot sabotage bij spoorbedrijven", zo blijkt uit een nota van de Franse politie.

"Het is belangrijk om de recente oproepen te benadrukken van terroristische organisaties gericht aan 'lone wolfs' die aanzetten om in Europa treinen te laten ontsporen, bosbranden te stichten of voedsel te vergiftigen", klinkt het in het document.
Volgens de nota vertoont het openbaar vervoer vele structurele kwetsbaarheden, met name in stations waar de aanwezigheid van ordediensten nog verhoogd moet worden om aanslagen te ontmoedigen.

Meest gelezen