Gwendolyn Rutten (Open VLD) wil extra Vlaamse investeringen in onderwijs

Volgens Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten zou de Vlaamse regering meer moeten investeren in energievriendelijke schoolgebouwen. Dat heeft ze  vandaag gezegd op VTM. "Ik heb geen probleem om daar mijn steun te geven aan minister van Onderwijs Hilde Crevits".

Eerder deze week lekte uit dat de Vlaamse regering voor volgend jaar wellicht een potje van 150 tot 200 miljoen euro te verdelen heeft. "Er is wat ruimte om investeringen te doen", bevestigt Open VLD-voorzitter Rutten. 

"En als we willen investeren in de toekomst, gaan die investeringen best naar onderwijs. Als ik kijk in wat voor een schoolgebouwen onze leerlingen moeten zitten: dat zijn vaak gebouwen die dateren uit de jaren ’50 en ’60. Het is misschien niet slecht om een eenmalige investering te doen in energievriendelijke schoolgebouwen. Daar staan we als Open VLD achter", zegt Rutten. 

Volgens Rutten is er ook veel vraag naar dat soort investeringen op het terrein. "We moeten er nu voor zorgen dat er voldoende geld is om aan die vraag op het terrein te voldoen". Het is vrij opmerkelijk dat een partijvoorzitter aandringt op extra middelen voor departementen van ministers van andere partijen. "Maar ik heb er geen probleem mee om hier mijn steun aan minister Crevits te geven", klinkt het bij Rutten. 

Meest gelezen