Spoortunnel onder zinkgat morgen weer open voor het treinverkeer

De Brusselse spoortunnel die tien dagen geleden vol modder was gelopen door een zinkgat, gaat vanaf morgen weer open voor het treinverkeer. Spoorwegbeheerder is op dit moment bezig met de laatste testen, zodat vanaf morgenvroeg de eerste treinen weer op het traject tussen Leuven en het station Brussel Luxemburg.

De Deschanel-treintunnel in Brussel liep vorige week vol modder door een grote breuk in de waterleiding boven de tunnel. Bovengronds, in de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node, was er een groot zinkgat ontstaan en ondergronds moest de tunnel helemaal schoongemaakt worden. Ook de sporen moesten over een afstand van 1.600 meter weer opnieuw worden gelegd.

Deze klus heeft ruim een week in beslag genomen, wegens een aantal onvoorziene omstandigheden. Dag en nacht is er gewerkt, maar spoorwegbeheerder Infrabel heeft dit weekend de laatste werkzaamheden kunnen uitvoeren - signalisatie aanbrengen en de laatste veiligheidstesten uitvoeren - zodat de treinen die op het traject tussen Leuven en het station Brussel Luxemburg rijden weer volgens het boekje kunnen rijden.

Meest gelezen