AFP

Terreurniveau in Groot-Brittannië verlaagd van "kritiek" naar "ernstig"

Het terreurniveau in Groot-Brittannië is opnieuw verlaagd van "kritiek" naar "ernstig". Dat heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd gemeld.

Het terreurniveau werd opgetrokken na de aanslag van vorige vrijdag. Bij een bomexplosie in de metro in Londen vielen er toen dertig gewonden. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep IS. Vandaag zakt het dreigingsniveau opnieuw van "kritiek" naar "ernstig".  

Op de Twitterpagina van de BBC  horen we de Britse minister van Binnenlandse Zaken verkondigen dat de politie "goede vooruitgang" heeft geboekt in het onderzoek. Ondanks de verlaging van het terreurniveau, vraagt Rudd de bevolking wel om aandachtig te blijven: "Wees alert, maar niet bang". 

Meest gelezen