Turkije roept Duitse ambassadeur op het matje na Koerdisch festival in Keulen

De Duitse ambassadeur in Ankara is zaterdag ontboden op het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. Turkije is niet te spreken over een Koerdisch festival dat zaterdag plaatsvond in Keulen, in de westelijke Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, en waaraan meer dan 10.000 mensen deelnamen.

Het festival werd georganiseerd onder de slogan "Freedom voor Ocalan" (Vrijheid voor Ocalan). Abdullah Ocalan is de leider van de verboden Koerdische Arbeiderspartij die in Turkije in de gevangenis zit. De PKK is in het zuidoosten van Turkije in een aanslepend conflict met het leger verwikkeld.   

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelt het evenement in Keulen, dat het "terreurpropaganda" noemt die georganiseerd werd door "het verlengde van de terreurorganisatie PKK in Duitsland".  

Meest gelezen