Kom op tegen Kanker

Twaalf procent meer plantjes verkocht voor Kom op tegen Kanker dit weekend

Er gingen meer dan driehonderdduizend azalea's de deur uit. Een record volgens de organisatoren. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten.

Tijdens het plantjesweekend zetten duizenden vrijwilligers zich in om zoveel mogelijk azalea's te verkopen. Het initiatief was aan zijn 23ste editie toe. Een plant kostte 7 euro en er werden er 325.420 verkocht. Dat is een record.

Met de actie zamelde Kom op tegen Kanker 2,2 miljoen euro in. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker belooft dat de opbrengst goed zal worden besteed. "Zo kunnen we onze Kankerlijn en de vele zorgvrijwilligers in meer dan vijfenveertig ziekenhuizen actief houden. Maar evengoed organiseren we activiteiten voor kinderen met kanker, en ondersteunen we lotgenotengroepen", zegt Michils.

Meest gelezen