AFP or licensors

Tweede verdachte van aanslag in Londense metro opgepakt, nieuwe huiszoeking aan de gang

De Londense politie heeft een tweede verdachte opgepakt, in verband met de aanslag in de Londense metro afgelopen vrijdag. De 21-jarige man werd gisteravond kort voor middernacht gearresteerd in de wijk Hounslow, in het westen van de Britse hoofdstad. Dat meldt Scotland Yard.

De man werd overgebracht naar een politiecel in het zuiden van Londen, waar hij opgesloten blijft, meldt de Londense politie nog. Gisteren werd al een 18-jarige verdachte van de aanslag opgepakt in het havengebied van Dover. Hij zit momenteel in een lokale cel en zal later naar Londen gebracht worden.

Naar aanleiding van de tweede arrestatie is er momenteel een huiszoeking aan de gang in een woning in de Londense wijk Stanwell, meldt de politie nog.  

Bejaard koppel

Eerder werd ook in Sunbury-on-Thames, ten zuidwesten van Londen, een huiszoeking uitgevoerd. De doorzochte woning behoort toe aan een bejaard koppel dat al tientallen jaren opvang biedt aan thuisloze jongeren, onder wie ook vluchtelingen uit Syrië en Irak. Acht jaar geleden werd het echtpaar daarvoor zelfs geridderd door de Britse koningin. Mogelijk verbleef de 18-jarige verdachte bij het koppel.

Het terreuralarm in Groot-Brittannië blijft intussen "kritiek". Dat betekent dat de overheid "een imminente aanslag" voor mogelijk acht. Ook het leger wordt nu ingezet voor bewakingsopdrachten.

Emmer met nagels

Bij de explosie in een metrostel in Londen vielen vrijdagochtend een dertigtal gewonden. Drie van hen liggen nu nog in het ziekenhuis, aldus Scotland Yard. De onderzoekers hoorden inmiddels 45 getuigen. Ze ontvingen ook 77 foto's en video's vanuit het publiek.

Volgens de politie werd de explosie veroorzaakt door een zelfgemaakte bom in een emmer, die met een timer tot ontploffing werd gebracht. De emmer bevatte volgens onderzoekers de springstof TATP en nagels, maar is niet volledig tot ontploffing gekomen. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep IS.

Meest gelezen