Vrouw gooit zuur in gezicht van Amerikaanse toeristen in Marseille

Vier Amerikaanse toeristen zijn vanochtend in het station Saint-Charles in Marseille overgoten met zoutzuur. Dat meldt de Franse krant La Provence. Het zuur raakte twee slachtoffers in het gezicht.

De vier Amerikaanse toeristes, allen ongeveer twintig jaar oud, werden door een 41-jarige vrouw aangesproken in het station Saint-Charles. Plots viel de vrouw het viertal aan met zoutzuur. Ze raakte daarbij twee Amerikanen in het gezicht. De dader werd gearresteerd, de twee slachtoffers (20 en 21 jaar oud) werden naar het ziekenhuis overgebracht. De andere twee hebben geen letsels overgehouden aan de zuuraanval, maar zijn vooral geschokt door de gebeurtenis.

Vermoedelijk geen terreurdaad

De brandweer had vier reddingsvoertuigen en veertien brandweermannen naar het station gestuurd om versterking te bieden. Maar volgens een politiebron zou de dader een instabiele persoon zijn, en zou het dus niet om een terreurdaad gaan. 

Meest gelezen