Bliksem slaat in bij onweer boven West-Vlaanderen

Afgelopen nacht heeft een onweer in enkele West-Vlaamse gemeentes her en der schade veroorzaakt. Op sommige plaatsen is de bliksem ingeslagen, wat vooral tot problemen met elektriciteit en internet heeft geleid. Elders was er lichte wateroverlast.

In Koekelare sloeg de bliksem twee keer kort na elkaar in. Een eerste keer gebeurde dat rond 23.20 uur in het industriegebied. Een tiental gezinnen zat daardoor een tijdje zonder elektriciteit. Tien minuten later sloeg de bliksem in op een schouw in de Hovaerestraat. Een deel van de schouw kwam naar beneden en belandde op straat. De brandweer moest de brokstukken opruimen.

In Gistel veroorzaakte een felle bliksemschicht vlak bij een zendmast van Proximus en Telenet wifi- en internetproblemen bij tientallen gezinnen. Dat euvel kon snel worden opgelost. Nog in Gistel en Kortemark zaten enkele gezinnen zonder stroom tijdens het onweer.

De brandweer werd ook opgeroepen voor wateroverlast. In Gistel stond er even wat te veel water in de Provincieweg en ging de brandweer pompen. In Oostende liepen enkele kelders onder water.

Meest gelezen