Jonge automobilist twee keer opgepakt op autoloze zondag

In Mechelen is zondag een 19-jarige bestuurder die nog maar een maand zijn rijbewijs had, tweemaal opgepakt. De jongeman reed zowel ’s namiddags als ’s avonds onder invloed van drugs. 

De politie merkte gisterennamiddag de bestuurder op toen die met hoge snelheid de Mechelse binnenring onveilig maakte. De jongeman weigerde te stoppen en reed de binnenstad in. Die was autovrij gemaakt voor autoloze zondag en dus waren er veel fietsers en voetgangers op de baan. De politie kon de bestuurder uiteindelijk doen stoppen aan het Kardinaal Mercierplein. De jongen testte positief op cocaïne. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.

’s Avonds zat de jongeman opnieuw achter het stuur. Een motorrijder van de politie merkte het voertuig op en zette de achtervolging in, maar de bestuurder gaf opnieuw plankgas. In de Abeelstraat crashte de geleende Volkswagen Golf tegen een betonnen trap en vatte vuur. De jongeman testte opnieuw positief op cocaïne. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter. 

Meest gelezen