Koala Kelly overleeft autorit van 16 kilometer

Het had helemaal anders kunnen aflopen voor deze koala, die vorige week beschutting onder een motorkap zocht, maar moest ondervinden dat, eens de bestuurder vertrokken was, er niets anders opzat dan te blijven zitten, net naast het wiel. Uiteindelijk zou het dier ruim 16 kilometer verplicht worden om mee te rijden. Toen de bestuurder uit Adelaide, Australië, dan toch stopte, rook hij dat er iets niet klopte met zijn motor. Hij kon niet anders dan de brandweer bellen om het dier uit zijn hachelijke positie te krijgen.

De koala, die intussen de naam Kelly gekregen heeft, was in shock toen brandweerman David Juniper bij de auto arriveerde. "Maar hij mag van geluk spreken, want de weg die genomen was, is erg hobbelig. De koala moet dus erg door elkaar geschud zijn", aldus de man op nieuwswebsite 9 News.

Aanwezig was ook Jane Brister, medewerkster bij een plaatselijk dierenasiel. Ook zij was verbaasd dat het dier het uiteindelijk zonder al te veel schrammen overleefd heeft. Brister aan Daily Mail Australia: "Ik heb al meegewerkt met honderden reddingsacties. Maar nog nooit aan eentje zoals deze. Toen ik arriveerde, viel me onmiddellijk de geur van verbrande huid op. Waardoor het tafereel voor mij  nog erger gemaakt werd."

"Toen ik onder de wagen kroop om met een zaklantaarn een kijkje te nemen, was het enige wat ik te zien kreeg een hoopje pels, zijn gezicht en één ledemaat. Of hij de andere nog had, was me onduidelijk. Ze huilde bovendien constant, alsof ze me iets wilde vertellen."

"Nadat we haar bevrijd hadden, hebben we haar naar een veearts gebracht. Die besloot, aan de hand van de verwondingen, dat er een kleine koala op haar rug moet gezeten hebben. We zijn die dan gaan zoeken, maar meer dan bloed hebben we niet gevonden."

Kelly zelf kon intussen weer vrij gelaten worden, omdat haar verwondingen al bij al meevielen.

Meest gelezen