Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Lady Gaga stelt concert van 1 oktober in het Sportpaleis uit

De Amerikaanse zangeres Lady Gaga zal op 1 oktober niet optreden in het Sportpaleis van Antwerpen. Gaga tweet dat ze het Europese luik van haar wereldtournee moet uitstellen wegens ziekte. De fysieke pijn is niet te dragen.

Op de foto bij haar tweet is te zien hoe Gaga een rozenkrans bidt. De zangeres kampt met fibromyalgie, een chronische ziekte die pijn in de spieren en bindweefsels veroorzaakt. De symptomen zijn momenteel dermate erg dat Gaga concerten moet opschuiven.

Concreet betekent dat dat Gaga het Europese luik van haar Joanne World Tour uitstelt tot begin 2018. De tournee startte normaal op 21 september in Barcelona en bracht de ster op 1 oktober naar Antwerpen, in het Sportpaleis. Fans moeten niet meteen treuren: het management werkt volop aan nieuwe data.

"Ik ben een vechter. Ik gebruik het woord "lijden" niet alleen omdat letsels en chronische pijn mijn leven hebben veranderd, maar ook omdat ze mij verhinderen een normaal leven te leiden. De ziekte houdt me ook weg van wat ik het liefste doe: optreden voor mijn fans", schrijft Gaga. "Ik kijk er naar uit om weldra op tournee te gaan, maar nu moet ik bij mijn dokters zijn zodat ik sterk genoeg ben om voor jullie de komende 60 jaar op te treden. Ik hou zoveel van jullie." Gaga volgt de komende zeven weken een intensieve behandeling.

Meest gelezen