Patrick J. Adams: "Een onschuldig moment met Meghan, maar daar dachten velen anders over"

Je zal momenteel maar in eenzelfde serie acteren als Meghan Markle, de nieuwe vriendin van de Britse prins Harry. Collega-acteur Patrick J. Adams, die in "Suits" de rol speelt van advocaat zonder diploma Mike Ross, kan erover meespreken. Een maand geleden besloot hij om zowel zijn Twitter- als Instagram-account op non-actief te zetten. En dat had alles te maken met Markle, zo blijkt nu.

De 36-jarige Adams verduidelijkte het waarom van zijn beslissing om sociale media te verlaten zopas op lifestylewebsite Esquire: "Eigenlijk liggen sociale media me niet zo. Ik blijf maar piekeren over ieder bericht dat ik wil publiceren, wat het allemaal zou kunnen meebrengen, wie het zal opmerken en hoe het bericht dan uiteindelijk zal opgevat worden."

"Vorige maand was er dan de laatste druppel die de emmer deed overlopen. Ik publiceerde een oude foto die ik nog teruggevonden had, een foto van mij en Meghan tijdens de opnames (zie foto hierboven). Het was een foto van jaren geleden, terwijl zij me op de wang een kusje gaf. Een nostalgisch moment, naar aanleiding van de 100e aflevering van "Suits", meer niet. Ik ging naar bed en toen ik ’s morgens opstond realiseerde ik me onmiddellijk: "Oh ja, we leven in een wereld waar je niet zomaar dingen over Meghan kan publiceren.""

"Er was die overdreven uitbarsting van mensen die de foto geretweet hadden, die dachten dat het om een recente foto ging. Terwijl ik enkel kon denken van: "Wat gebeurt er hier in godsnaam?" Het was zo’n onschuldig emotioneel moment dat helemaal verdraaid werd naar iets totaal anders." Reacties als "Prins Harry moet wel gechoqueerd zijn", "Is dit het einde van hun relatie?" en "Gaat Meghan nu al vreemd?" waren schering en inslag.

"Ik had het gevoel van: "Wat doe ik mezelf toch aan?" We zijn als broer en zus. Er is helemaal niets sensationeels of wat dan ook tussen ons aan de gang. Maar plots werden we een verhaal waarover mensen hun gedacht hadden."

"Misschien waag ik me in de toekomst opnieuw aan sociale media, maar voorlopig is mijn afwezigheid een grote opluchting."

Meest gelezen