Video player inladen...

Peuter uit Vilvoorde gestikt in Babybel-kaasje

Een peuter van 2,5 jaar oud uit Vilvoorde is vorige week gestikt tijdens het eten van een Babybel-kaasje. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het bericht is bevestigd aan onze redactie. De babysit van de peuter zou nog geprobeerd hebben het kindje te reanimeren. 

In Vilvoorde is vorige week een peuter van 2,5 jaar oud gestikt tijdens het eten van een Babybel-kaasje. Dat soort kaasjes zijn kleine snacks die bij kinderen populair zijn. Om de kaasjes zit een niet-eetbare waslaag.

De babysit die aanwezig was, heeft geprobeerd het kindje te reanimeren. De peuter is daarna nog geopereerd om het stukje kaas uit de luchtpijp te verwijderen, maar intussen was hij in een coma beland. Enkele dagen later is hij overleden.

Volgens de krant gaat het om de derde peuter in twee jaar tijd die is gestikt in een kaasje van Babybel, maar dat is niet bevestigd. 

"Groep en haar werknemers onder de indruk"

"De groep Bel en haar werknemers zijn diep onder de indruk en willen hun spijt en medeleven betuigen aan de familie in deze tragische omstandigheden", reageert de groep in een mededeling.

"We vinden het essentieel om bij te dragen aan nog meer veiligheid bij het nuttigen van voedingsproducten door jonge kinderen en wij  engageren ons om tips voor veilig gebruik te plaatsen op alle verpakkingen en promotiemateriaal."

Meest gelezen