Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Quatorze Juillet in Parijs heeft Trump op ideeën gebracht

De Amerikaanse president Donald Trump overweegt om bij de volgende Amerikaanse nationale feestdag een militaire parade te houden in Washington. Hij werd geïnspireerd door het defilé dat hij op 14 juli in Parijs bijwoonde op uitnodiging van zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron.

Donald Trump en Emmanuel Macron ontmoetten elkaar vandaag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De Amerikaanse president blikte terug op zijn bezoek aan Parijs afgelopen zomer. Op uitnodiging van Macron woonde hij samen met zijn echtgenote Melania het militaire defilé bij naar aanleiding van de Franse nationale feestdag.

Trump was onder de indruk, vertelde hij de pers vandaag. "In die mate dat we iets soortgelijks zouden kunnen doen in Washington op 4 juli (de Amerikaanse nationale feestdag, nvdr.)", zo klonk het. Trump heeft zijn stafchef John Kelly gevraagd om te bekijken of dat mogelijk is. 

Meest gelezen