Roger Waters (Pink Floyd) komt in 2018 naar ons land

De voormalige basgitarist van Pink Floyd, Roger Waters, doet België aan op zijn wereldtournee, maar een datum en een plaats zijn nog niet bekend.

Nadat Roger Waters een vierde solo-album uitbracht "Is This The Life We Really Want?" vertrok hij op tournee onder de titel "Us + Them". Hij brengt vooral nummers uit de legendarische Pink Floyd-albums "The Dark Side of the Moon", "The Wall" en "Wish you were here". Hoewel hij die groep al lang geleden verliet en de andere bandleden, met David Gilmour, ook nog altijd optreden.

Op dit moment toert Roger Waters door de Verenigde Staten en Canada. Begin 2018 treedt hij op in Australië en Nieuw-Zeeland, en daarna in Europa. De data van vijf concerten in Duitsland en één in Oostenrijk staan al vast, in het begin van de zomer. Daarnaast zal Roger Waters in nog 21 andere Europese landen te zien zijn, waaronder België, staat op zijn website te lezen. 

De laatste keer dat Waters, intussen 74 jaar oud, in ons land concerteerde was in 2013 in Werchter, met een live-versie van The Wall uit 1979. 

Meest gelezen