Vier

Sam Gooris, Jan Jaap van der Wal en Wim Helsen in jury van "heilige" "Slimste mens ter wereld"

Sam Gooris, Jan Jaap van der Wal en Wim Helsen duiken komend seizoen voor het eerst op als jury in "De slimste mens ter wereld". Zij worden bijgestaan door negen collega's die al de nodige ervaring op de teller hebben.

In totaal zullen twaalf bekende medemensen de kandidaten met een streng oog in de gaten houden. In het lijstje zitten drie nieuwkomers, al is het voor de fans eerder een weerzien, want allen hebben ze in het verleden al meegedaan als kandidaat.

Het gaat om de Nederlandse stand-upcomedian Jan Jaap van der Wal (die het vorig jaar tot in de finaleweken schopte), zanger Sam Gooris (die het vorig jaar met één deelname minder goed deed) en acteur Wim Helsen (die het in 2009 twee afleveringen volhield).

Ik weet niet waarom ze mij hebben gekozen.

Sam Gooris

"Enkele weken na het einde van het vorige seizoen hebben de makers mij al gecontacteerd", reageert Sam Gooris in "Gert late night". "Ik weet niet waarom ze mij hebben gekozen, maar ik heb wel veel reacties gekregen op mijn deelname. Ik ga gewoon mijzelf blijven."

Ervaring

De drie nieuwkomers worden bijgetaan door negen juryleden die doorheen de jaren al de nodige ervaring hebben opgedaan: Bart Cannaerts, Jeroom Snelders, Maaike Cafmeyer, Marc-Marie Huijbregts, Philippe Geubels, Karen Damen, Jonas Geirnaert, Stefaan Degand en Sven de Leijer. Zij zullen allen afwisselend een combinatie vormen. 

De vijftiende editie van het programma zet zich in de markt als "De Hoogmis van de Kwis". En dat is ook duidelijk te zien in het filmpje waarin alle juryleden worden voorgesteld. 

Kandidaten

De afgelopen weken raakten al enkele kandidaten voor het komende seizoen bekend. Zo doen Björn Soenens, Xavier Taveirne, Goedele WachtersEvi Hanssen, Sean Dhondt, Heidi Van Tielen, Johan Boskamp, Dina TersagoBart Somers en Jens Dendoncker al zeker mee.

Meest gelezen