Scala treedt op in China (met deels Chinees repertoire)

Scala treedt begin december zeker vier keer op in China. Het is de eerste keer dat het meisjeskoor er voet aan wal zet. Naast eigen nummers zullen ze ook covers brengen van enkele bekende Chinese songs. 

Na eerdere concerten in Japan, Zuid-Korea en Singapore is het de eerste keer dat Scala voet zal zetten op Chinese bodem. De concerten zijn een initiatief van LongStream Culture & Arts Ltd., een internationaal artiestenbureau met hoofdkantoor in de Chinese stad Guangzhou en een Europese vestiging in Hannover, die hiervoor enkele prestigieuze zalen reserveerde, zoals de Concert Hall in Peking.

Het artiestenbureau vroeg Scala naast de eigen songs ook wat lokaal repertoire te brengen. "We deden dat eerder al in Japan en Zuid-Korea, maar in vergelijking met die talen is het Chinees door de ingewikkelde intonatie veel moeilijker. We zullen ons daarom beperken tot maximaal twee à drie Chinese liedjes", aldus koorleider Steven Kolacny.     

Vier keer

In totaal zal het meisjeskoor zeker vier keer optreden in China. Op 1 december staat de groep in Peking. In de daaropvolgende dagen komen Shangai, Kunming en Guangzhou aan de beurt. Mogelijk volgt op 6 december nog een optreden in Jiangmen. 

Om een en ander uit te testen, overweegt de groep binnenkort een try-out in Aarschot voor een louter Chinees publiek.

Meest gelezen