Hans van den Bogaard/Hollandse Hoogte

VS overwegen sluiting ambassade in Cuba na vreemde gezondheidsproblemen bij diplomaten

De Verenigde Staten bekijken de mogelijkheid om hun ambassade in Cuba te sluiten nadat hun diplomaten in Havana mysterieuze gezondheidsproblemen hadden vertoond. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zondag bekendgemaakt. "Dit is een ernstige zaak. Sommige mensen zijn al naar huis teruggekeerd", aldus Tillerson, minister van Buitenlandse Zaken.

Vorige maand maakte Heather Nauert, woordvoerster van Buitenlandse Zaken, bekend dat de Verenigde Staten twee Cubaanse diplomaten in Washington huiswaarts gestuurd hebben na een "incident" in Havana waarbij Amerikaans ambassadepersoneel met "verschillende fysieke symptomen" kampte.     

Onder de vorige Amerikaanse president Barack Obama werden de diplomatieke banden tussen de VS en Cuba hersteld. Maar huidig president Donald Trump kondigde al aan enkele hervormingen terug te draaien. Hij zou wel de ambassade in Havana behouden.  

Meest gelezen