Acht jaar cel geëist voor kinderverzorgster

In Brussel staat een kinderverzorgster terecht voor de dood van een baby van 10 maanden oud. De baby zou door mekaar geschud zijn. Uit de autopsie bleek dat het meisje was overleden ten gevolge van het shakenbabysyndroom. Het parket vraagt een effectieve gevangenisstraf van 8 jaar.

Het tien maanden oude meisje stierf op 21 maart 2015 in het ziekenhuis nadat ze onwel was geworden in de crèche "Bébé Câlins" in Sint-Agatha-Berchem. Uit de autopsie bleek dat het meisje was overleden ten gevolge van het shakenbabysyndroom. Een kinderverzorgster werd in verdenking gesteld en staat nu voor de rechtbank voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder het oogmerk te doden. Het parket eiste vandaag op de eerste procesdag een celstraf van 8 jaar. De moeder van het kind vroeg een morele schadevergoeding van 75.000 euro, voor de grootmoeder eiste de advocaat 15.000 euro.

Tijdens de ondervraging door de rechtbank ontkende de kinderverzorgster het kind te hebben gedood. Haar advocaat krijgt morgen het woord voor de pleidooien van de verdediging.

De betrokken crèche verloor in 2006 al haar erkenning van Kind & Gezin na een ongeval met een baby van drie maanden oud. De crèche werd nadien uitgebaat zonder vergunning, wat in het Brussels Gewest toegelaten is. Na de dood van het meisje in 2015 werd het kinderdagverblijf defintief gesloten door de burgemeester.  

Meest gelezen