Bende verdacht van smokkel: slachtoffers ondergebracht in Belgische vakantieparken op weg naar Verenigd Koninkrijk

Een bende mensensmokkelaars wordt ervan verdacht de afgelopen jaren honderden Iraniërs via België naar het Verenigd Koninkrijk te hebben gesmokkeld. Op hun doortocht werden de slachtoffers in België ondergebracht in privé-woningen, hotels en vakantieparken als Sunparks. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd door het parket van Antwerpen. 21 leden van de bende zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Ruim een jaar geleden startte de Antwerpse federale politie een onderzoek naar een bende mensensmokkelaars die ervan verdacht wordt de afgelopen jaren honderden Iraniërs naar het Verenigd Koninkijkrijk hebben proberen smokkelen. De route ging van Iran over luchthavens in Griekenland en Cyprus naar West-Europa. De eindbestemming? Het Verenigd Koninkrijk. "Maar wanneer een rechtstreekse smokkelroute niet mogelijk bleek werden de slachtoffers in België ondergebracht in privé-woningen, hotels en vakantieparken waaronder Sunparks voor ze verder gesmokkeld werden richting het Verenigd Koninkrijk", laat het Antwerpse parket weten. De bende opereerde in ons land vanuit Antwerpen. 

Het parket vermoedt dat er honderden slachtoffers via deze route binnengesmokkeld werden. Ze moesten bedragen van 6.000 tot 10.000 euro betalen.

De twee hoofdverdachten in het dossier konden in Griekenland en Cyprus opgepakt worden en werden begin dit jaar overgeleverd aan ons land. In totaal zullen 11 verdachten zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Ze riskeren gevangenisstraffen tot 15 jaar en zware geldboetes. 

Meest gelezen