PA Wire/Press Association Images

French en Saunders houden reünie

De twee comediennes werken aan een nieuwe kerstspecial, dertig jaar na de start van hun legendarische tv-show.

Dawn French en Jennifer Saunders vormden in 1987 een komisch duo op de BBC. Dat was revolutionair, in een door mannen gedomineerde comedywereld. De show kwam alles samen zo'n twintig jaar op tv en bestond uit sketches van gekke duo’s en parodieën op films en andere programma’s. "French and Saunders" werd ook uitgezonden op de Nederlandse VPRO.

Later gingen de twee actrices hun eigen weg. Jennifer Saunders werd onsterfelijk als Edina uit "Absolutely Fabulous", waarvan de kiem trouwens een sketch was uit "French and Saunders". Dawn French werd later bekend als vrouwelijke priester in "The Vicar of Dibley".

Af en toe deden French en Saunders het nog eens samen, meestal voor het goede doel. Maar de laatste samenwerking dateert alweer van tien jaar geleden. Nu komt er een kerstreünie, meldt de krant de Mirror,  op 25 december op BBC One, om de dertigste verjaardag van hun show te vieren.

Meest gelezen