Geen bikinifoto's meer kost fotomodel 70.000 volgers op Instagram

Bijna 450.000 volgers had fotomodel, blogster en fitnesscoach Sophie Gray op haar Instagramaccount, waarop ze tips voor een gezonde en sportieve levensstijl afwisselde met het resultaat van die levensstijl, namelijk een perfect gespierd lichaam. Dat toonde Gray maar al te graag op diverse bikinifoto’s. Maar midden juli nam ze de beslissing om niet langer de druk van een perfect gevormde buik te ondergaan. Dat kostte haar snel 70.000 volgers. Maar spijt heeft ze niet van haar beslissing.

Op lifestylewebsite Cosmopolitan gaf ze meer uitleg over haar beslissing toen en waarom ze achter die beslissing blijft staan.

Sophie Gray: "Het is net alsof iedere foto op Instagram een knappe vrouw betreft die haar begerenswaardige sixpack en haar strakke benen toont. Waardoor het voor anderen wel erg moeilijk is om niét onzeker te zijn. Instagram is niet voor niets het slechtste netwerk voor iemands eigenwaarde. Ik begrijp het maar al te goed. Ook ik heb urenlang gesurft naar accounts, waarbij ik droomde om nog dunner te zijn, langer haar en wittere tanden te hebben, en zelfs perfecte dijen."

"Terwijl ik op zoek ging naar accounts om er nog beter te kunnen uitzien, bezochten anderen mijn account, ook om er beter uit te zien. Hoe ik anderen ook aanzette om hun afgetraind lichaam te tonen, brokkelde mijn zelfvertrouwen steeds weer af bij het zien van foto’s van andere vrouwen. Dat liet ik niet op mijn eigen foto’s zien: ik was supergelukkig en supergezond, sterk en fit, iemand die haar leven onder controle had."

"Maar mijn vriend kreeg met iemand anders te maken. Iemand die paniekaanvallen had, iemand die zich aangestaard voelde als ze op de luchthaven in de bagage-afhaalruimte stond te snikken, waardoor een aansluitende vlucht gemist werd en enkel een trip van 38 uren in een huurwagen het gevolg was. En thuis volgde een nieuwe paniekaanval."

"Mijn conclusie: ik zal geen foto’s meer publiceren waarbij mijn buik te zien is. Want het feit dat ik die foto’s van mijn perfecte lichaam publiceerde, maakte dat anderen gelukkig? Ik, die zelf zo ongelukkig was. Die spieren-selfies, en de kritiek die ermee samenhangt, moesten verdwijnen."

Midden juli stopte Gray dan met het publiceren van bikinifoto’s op haar Instagramaccount (zie foto hierboven) en verwijderde ze die foto’s ook van haar account. Dat kostte haar snel 70.000 volgers.

Toch blijft Gray bij haar standpunt: "Ik laat me niet langer motiveren door die perfect gespierde buiken. En dat voelt reuzegoed." De nieuwe aanpak leverde haar intussen wel een aantal nieuwe volgers op.

Meest gelezen