Londense "vetberg" wordt biodiesel

Waar Londenaars vorige week nog de neus voor ophaalden - of beter gezegd: dichtknepen - lijkt vandaag nog bruikbaar te zijn. De 130 ton zware "vetberg" die vorige week in het Londense rioolnet is aangetroffen, krijgt een tweede leven als biobrandstof.  

"Fatty McFatberg" en "Fat the Ripper": het waren maar twee van de koosnaampjes die de Londenaars voor de gigantische prop luiers, doeken en verhard kookvet hadden bedacht. Voor de meeste hoofdstedelingen was de "vetberg" in de riolen een bron van vermaak. Maar niet voor de schoonmakers  van Thames Waters. Het opruimen van de smurrie leek al snel 4 weken te zullen duren.  

10.000 liter biodiesel

Maar dat werk zal niet voor niets geweest zijn.  Want een deel van de "vetberg" kan worden omgezet in biodiesel.  Zo'n 10.000 liter zou die kunnen opleveren. Of hoe een hoop stinkende riooltroep toch nog nuttig blijkt te zijn.

Meest gelezen