Man doet zich voor als lid voetbalbond en licht Club Brugge op

Een 34-jarige man uit Aalst kan een werkstraf, een geldboete en een jaar stadionverbod krijgen, omdat hij Club Brugge twee jaar lang oplichtte. De man gaf zich uit voor een kaderlid van de KBVB. Hij maakte een vals mailadres en misbruikte via dat mailadres de naam van dat kaderlid om tickets te vragen voor topmatchen

Een man van 34 uit Aalst gaf zich valselijk uit voor een kaderlid van de Belgsiche Voetbalbond KBVB. Hij maakte een vals e-mailadres en misbruikte vervolgens de naam van dat kaderlid om e-mails te sturen naar het secretariaat van de voetbalclub. Daarin vroeg hij telkens vier tickets voor topmatchen. 

De man kreeg zo twee jaar lang in totaal 58 tickets. Daardoor kon hij gratis naar 13 matchen gaan kijken. En het ging niet om de minste matchen. Hij koos er de topmatchen uit tegen Anderlecht en de Champion’s League wedstrijden tegen Panathinaikos en Manchester United.

"Welke tickets?"

Maar het liep mis toen de verantwoordelijke van de ticketing het echte kaderlid van de Voetbalbond tegenkwam en vroeg of de tickets goed waren aangekomen. Het kaderlid wist van niets, en daarop ging Club Brugge op onderzoek. 

Toen de man eind 2015 weer tickets vroeg voor de match tegen Anderlecht gaf Club Brugge hem die ook, maar verwittigden ze meteen de politie. Die onderschepte hem voor de match en vroeg zijn identiteitskaart. Daarbij kwam het bedrog uit en bleek dat hij twee jaar lang de valse naam gebruikte. 

Club Brugge eist nu 3.600 euro terug van de man. Het gaat om 3.500 euro aan tickets die ze anders hadden kunnen verkopen, en geld voor de gratis dranken die de man en zijn vrienden tijdens de matchen dronken. Hij kan ook een werkstraf en een jaar stadionverbod krijgen.

De man zelf wil vrijgesproken worden. Volgens hem had hij als erescheidsrechter van een lagere reeks sowieso recht op tickets.

Meest gelezen