© Godong/UIG - creative.belgaimage.be

Man in coma na het drinken van wijn uit winkel van overheid  

Een man uit Gembloux, bij Namen, ligt in coma na het drinken van een witte Italiaanse wijn. De man had de wijn gekocht in de Fin Shop, de shop van de FOD Financiën. Uit onderzoek blijkt dat de fles wijn hoge concentratie MDMA en methadon bevatte. Het parket van Namen voert een onderzoek.

Drie mensen zijn dit weekend onwel geworden, nadat ze een fles Italiaanse witte wijn hadden gedronken. Een man kreeg een hartinfarct en werd in een kustmatige coma gehouden. Hij is buiten levensgevaar. 

De man had de fles gekocht in de shop van de FOD Financiën. In de Fin Shop worden goederen verkocht die in beslag zijn genomen, maar ook spullen van niet-opgehaalde postpakketten. De witte fles wijn zat samen met minstens één andere fles in een postpakket. 

"Fles wijn bevatte explosieve cocktail voor het menselijke lichaam"

Vincent Macq, procureur van Namen

De fles witte wijn bevatte een zeer grote hoeveel synthetische drugs (MDMA) en verder onder meer een belangrijke dosis methanol. "De hoeveelheden zijn nog niet exact bekend, maar het is een explosieve cocktail voor het menselijke lichaam", zo verklaarde de procureur van Namen, Vincent Macq.

Het parket van Namen roept kopers van de wijn op tot de grootste voorzichtigheid. Het betreft flessen witte Italiaanse wijn "Piedmonte Cortese" (75 cl) van het type Solbri, die tegen 3,50 euro werden verkocht in de Fin Shop van Gembloux.

"Gezien de analyses kan men de vraag stellen of deze fles wel witte wijn bevatte", aldus procureur Macq. Het parket heeft een onderzoek geopend en het Federaal Voedselagentschap (FAVV) is op de hoogte gebracht. Er wordt nog onderzoek verricht naar een fles rode wijn die ook in de shop werd verkocht.

Meest gelezen