Video player inladen...

Olifantenkalfje geboren in Pairi Daiza

In het dierenpark Pairi Daiza is een mannelijk Aziatisch olifantenkalfje geboren. Dat meldt het dierenpark zelf. Het kleintje is het vierde kalfje van Khaing Hnin Hnin, en werd vannacht geboren om 02.26 uur, na een draagtijd van 22 maanden. De mama en haar kleintje maken het goed.

De eerste weeën werden gisterenavond om 18.00 uur waargenomen. Khaing Hnin Hnin werd dan samen met de rest van haar familie in een rustige ruimte ondergebracht. Daar wachtten de dierenarts en de verzorgers in spanning af.

Perfecte geboorte

“De eerste momenten na de geboorte zijn van cruciaal belang voor de overlevingskansen van het kalfje. In het wild stormen de vrouwen van een olifantenfamilie naar de mama en helpen ze de kleine te stimuleren om recht te staan. Exact wat hier ook gebeurde", zegt Tim Bouts, dierenarts van Pairi Daiza.

Volgens Bouts is Khaing Hnin Hnin een ervaren mama en kende de famillie al een paar geboortes.

"Desondanks bleven we secondelang in spanning toekijken tot het kalfje na een paar minuten rechtstond omringd door zijn moeder, zussen en nichten. Het is een hoogdag voor het kweekprogramma maar ook een ongelooflijk emotioneel moment voor het team. Het was een perfecte geboorte", aldus nog Bouts.

Meest gelezen